ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΕΛΟΣ

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κα Τίνα Μπιρμπίλη

 

Αξιότιμη κυρία  υπουργέ,

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση για την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων και ελπίζουμε σε γρήγορη σταθεροποίηση της αγοράς και συντήρησης του aftermarket των αυτοκινήτων, που επλήγη σοβαρότατα τον τελευταίο χρόνο από τις αποφάσεις της  προηγούμενης κυβέρνησης.

Θα θέλαμε όμως κα υπουργέ να παρατηρήσουμε ότι στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, ιδιαίτερα στην πλέον δημοφιλή κατηγορία από 1358 cc έως 1928 cc, η επιβάρυνση είναι υπερβολική και άδικη. Μιλάμε για ένα εκατομμύριο περίπου οχήματα, τα οποία είναι δύσκολο λόγω των οικονομικών συγκυριών να αντικατασταθούν, είναι για τούτο, κατά κανόνα, σωστά συντηρημένα  και πιστεύουμε ότι τα προβλεπόμενα τέλη πρέπει να μειωθούν αναλογικά όπως και στις μικρότερες κατηγορίες.

Επίσης παρά τα όσα ακούσαμε για παύση της απόσυρσης από σήμερα, τα κέντρα υποδοχής συνεχίζουν να δέχονται οχήματα και μάλιστα από τα ΜΜΕ ακούσαμε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί ως έχει για όλη την εβδομάδα!

Πιστεύουμε ότι μια πιο λεπτομερής ανακοίνωση από τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να εκδοθεί άμεσα για την ομαλοποίηση  της κατάστασης.

Τέλος, θα θέλαμε κα υπουργέ να γνωρίζουμε για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει το bonus για αγορά νέου ή μεταχειρισμένου οχήματος Ε4 ή Ε5 για όσους μέχρι χθες, είχαν αποσύρει τα αυτοκίνητά τους.

Ελπίζουμε ότι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν εντός της ημέρας για να σταματήσει η αμφιβολία και παραπληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού.

 

Με τιμή

Γιάννης Νεράντζης

Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΕΑΑ